Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

It's movie time (19): Quo Vado (2016)



Σκηνοθεσία: Gennaro Nunziante

Είδος: Comedy

Βαθμολογία Imdb: 6,6

Μικρή περίληψη: Όταν η Ιταλική κυβέρνηση αποφασίζει να προχωρήσει σε απολύσεις, ένας τεμπέλης δημόσιος υπάλληλος που αρνείται να παραιτηθεί, βρίσκεται αντιμέτωπος με τις χειρότερες συνθήκες εργασίας.

Γιατί να τη δεις: Λοιπόν, θα μπορούσαμε να προτείνουμε την καλύτερη κωμωδία της ιστορίας (The Dictator) αλλά δε θα είχε αξία γιατί την ξέρετε όλοι. Για σήμερα λοιπόν, η πρόταση μας είναι το Quo Vado και θα είμαι ειλικρινής: στα πρώτα λεπτά της ταινίας, σκέφτηκα πως θα δω μια παρωχημένη κωμωδία μικροαστικής κριτικής για το κακό δημόσιο του τύπου "Τα θέλει ο Κωλοτράβας μας" αλλά -ευτυχώς- δεν είναι καθόλου έτσι. Πιο συγκεκριμένα, η ταινία του Nunziante έχει ένα βασικό προσόν: Είναι ΚΑΝΟΝΙΚΗ κωμωδία! Αυτό, σημαίνει ότι αποφεύγει το προσεκτικό χιούμορ, φλερτάρει με πολιτικά μη ορθές ατάκες, σατιρίζει τους πάντες -γιατί όλοι έχουν δικαίωμα στο σαρκασμό και δεν υπάρχει τίποτα το τόσο ιερό ώστε να μη μπορούμε να το κοροϊδέψουμε καλοπροαίρετα- και μας δίνει μια ανάλαφρη ταινία 86 λεπτών (αυτό κι αν είναι προσόν) που μας κάνει εντέλει ν' αναρωτόμαστε για το πόσο μοιάζουμε οι Έλληνες με τους Ιταλούς. Και κυρίως τους νότιους γιατί οι άλλοι είναι σοβαροί.

Μειονεκτήματα: Υπάρχουν μερικά παρωχημένα αστειάκια -κάτι που μεγάλωσε το εύρος του κοινού που θα παρακολουθούσαν την ταινία- και μέχρι εκεί.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου