Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Απαράδεκτοι συνταξιδιώτες για roadtrip στην Ευρώπη...

    Όνειρο ζωής! Χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά απ' το σπίτι σου, αμέτρητα τοπία και πόλεις, και μια εμπειρία μαγευτική! Τι μπορεί να πάει στραβά σε μια τέτοια κατάσταση; Αν θέλεις τη γνώμη μας πολλά και ειδικότερα αν έχεις συνταξιδιώτες κάποιους απ' τους παρακάτω...





Απαράδεκτος συνταξιδιώτης νούμερο 1: Ο Μανιώδης Καπνιστής.

Ποιος/α είναι: άντρας μεταξύ 30-42 ετών.
Τι κάνει: καπνίζει το ένα τσιγάρο πίσω απ' το άλλο. Το αστείο, είναι πως ενώ κάνει διάλειμμα για τσιγάρο και καφέ σ' εστιατόρια δρόμου, έπειτα καπνίζει στο αμάξι ξανά!
Τι κάνεις εσύ: για άπειρα χιλιόμετρα, δε σχολιάζεις το παραμικρό γιατί ντρέπεσαι και φοβάσαι να μην καταστρέψεις το ταξιδιάρικο κλίμα. Ο καπνιστής το εκμεταλλεύεται και καταλήγεις πουμωμένος να ταξιδεύεις στην Ευρώπη μυρίζοντας καπνό σαν τζάκι στην Αράχωβα. 
Σημείο καμπής: περίπου στα σύνορα Σκοπίων-Σερβίας.





Απαράδεκτος συνταξιδιώτης νούμερο 2: Η Γκρινιάρα Κοκέτα.

Ποιος/α είναι: γυναίκα ηλικίας 30-37 ετών.
Τι κάνει: ύστερα από ένα τρίωρο και πριν από τη Λάρισα, παραπονιέται για όλα! Εχει πιαστεί, ζεσταίνεται, είναι κουρασμένη, κατουριέται, πεινάει και χέζεται συγχρόνως. Ενίοτε, την ενοχλεί κι η μουσική που είναι στη διαπασών!
Τι κάνεις εσύ: την κατευνάζεις με γλυκόλογα και γελάς με τα ηλίθια αστεία της. Πυκνώνεις τις στάσεις καλοπιάνοντας την διαρκώς. Ωστόσο, αυτή την παθητικότητα εκ μέρους σου, η κοκέτα την εκλαμβάνει σαν έλλειψη δύναμης και το τραβάει περισσότερο...
Σημείο καμπής: στα Goodys στην Κατερίνη. Πετάς το cheesburger στο πάτωμα και απειλείς πως επιστρέφεις στην Αθήνα το συντομότερο. 





Απαράδεκτος συνταξιδιώτης νούμερο 3: Ο Ξελιγωμένος/η.

Ποιος/α είναι: άντρας ή γυναίκα 27-34 ετών. 
Τι κάνει: σαν ένα αχόρταγο παιδί, θέλει πάντα το κάτι παραπάνω κι αυτό συνήθως εκφράζεται με την απαίτηση για στάση σε κάποιο χωριουδάκι ανάμεσα στο Πόγραδετς και στην Ωχρίδα. Οι ιδέες αυτής της κατηγορίας συνταξιδιώτη, εκτός από ανέμπνευστες και ηλίθιες, φέρνουν τον κορεσμό γρηγορότερα κι επιβαρύνουν τον προυπολογισμό του ταξιδιού.
Τι κάνεις εσύ: τον ανέχεσαι μέχρι το τρίτο χωριό που σταματάς αναίτια.
Σημείο καμπής: η απαίτηση για παράκαμψη μέσα απ' τη λίμνη για selfies και sandwich.





Απαράδεκτος συνταξιδιώτης νούμερο 4: Η Καγκούροβιτς.

Ποιος/α είναι: γυναίκα ηλικίας 23-30 ετών.
Τι κάνει: αδιαφορεί για όλα! Δεν πάει να βλέπει μπαρόκ και ροκοκό, στολισμένους κήπους με τριαντάφυλλα και πλατεία σε σχήμα ωοειδές και μέγεθος αεροδρομίου; Το μόνο που ενδιαφέρει την Καγκούροβιτς είναι τα ψώνια στο εμπορικό και να στολίσει το δέρμα της με αμέτρητα άχρηστα μπιχλιμπίδια. Ο συγκεκριμένος τύπος συνταξιδιώτη, μένει συχνά άφραγκος την προ-τελευταία ημέρα του ταξιδιού ενώ οι υπόλοιποι αναγκάζονται να τσοντάρουν για να γλιτώσει την ασιτία.
Τι κάνεις εσύ: τη βρίσκεις χαριτωμένη γιατι συνήθως, εκτός από ηλίθια, η Καγκούροβιτς είναι όμορφη και σκερτσόζα κι εσύ αγάμητος και λιγούρης.
Σημείο καμπής: ποτέ. 





Απαράδεκτος συνταξιδιώτης νούμερο 5: O Τσίπης.

Ποιος/α είναι: άντρας 28-44 ετών.
Τι κάνει: κλείνει τον κλιματισμό για ν' αποφύγει να κάψει βενζίνη ενώ αποφεύγει τις στάσεις όπως ο διάολος το λιβάνι. Μετράει το κόστος για όλα και καταντάει εμμονικός.
Τι κάνεις εσύ: ανοίγεις το παράθυρο κάθε λίγο, ιδρώνεις και πίνεις νερό. Παίρνεις ένα φυλλάδιο στα διόδια και το κουνάς για βεντάλια. Κάποια στιγμή, αναγκάζεσαι να μιλήσεις στα ίσια...
Σημείο καμπής: στο ύψος του Μαλιακού.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου