Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

It's movie time (11): I am Sam (2001)



Σκηνοθεσία: Jessie Nelson

Imdb Rating: 7,6

Είδος: Drama

Μικρή περίληψη: Ένας άντρας με νοητική υστέρηση, παλεύει ν' αποκτήσει την κηδεμονία της κόρης του με μόνη του βοήθεια μια αρχικά αρνητική κι αδιάφορη δικηγόρο...

Γιατί να τη δεις: Υπάρχουν ταινίες σαν το Cinema Paradiso ή το The Life of David Gale που σε συγκινούν με την τελευταία σκηνή. Είναι φτιαγμένες γι' αυτό. Υπάρχουν ταινίες που σε συγκινούν με μια έξυπνη ιδέα τη στιγμή της μεγάλης μάχης, όπως το Lord of the Rings που ο πρώτος που ορμάει στα Ορκς είναι το κοντό κι αδύναμο Χόμπιτ που κάνει την καρδιά σου να ραγίζει και να θέλεις να μπουκάρεις στην οθόνη για να πετσοκόψεις τα κτήνη μαζί του. Υπάρχουν όμως κι ελάχιστες ταινίες που σε κρατάνε σε συναισθηματική διέγερση σ' όλη τους τη διάρκεια. Μια από αυτές, λέγεται I am Sam. Κι αυτό συμβαίνει απ' την αρχή δίχως καμιά υπερβολή. Πότε με τις σκηνές αλλλουποστήριξης των φίλων του Sam, πότε με την αδικία που υφίσταται, πότε με την αγάπη της κόρης και τις σκηνές που πασχίζει να δείξει λιγότερο έξυπνη για να μην τον πληγώσει και φυσικά με την υπέρβαση του ίδιου, με τις κομματάρες των Beattles, ακόμα και με την υπέρβαση αυτής της αντιπαθητικής ξεπεσμένης αριβίστριας στο ρόλο της δικηγόρου του Sam. Μια από τις κορυφαίες ταινίες της δεκαετίας του 2000.

Μειονεκτήματα: Η φωτογραφία είνα λίγο μίζερη και θυμίζει B-movie αλλά ωστόσο ταιριαστή με τη δικαστική ιστορία και το σκηνικό που διαδραματίζεται. Κατά τ' άλλα ουδέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου