Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Οι χειρότερες κατηγορίες συναυλιακών τύπων

     Καλοκαιράκι κι ο συναυλιακός πυρετός ανεβαίνει. Ενώ σπας το κεφάλι σου για να κατανείμεις έξυπνα το περιορισμένο σου budget ώστε να απολαύσεις όσο το δυνατόν περισσότερα live, θυμήσου πως υπάρχουν κι αυτοί.







Απαράδεκτος τύπος νούμερο 1: O Τσαμπατζής.

Πως βρέθηκε εκεί: με πρόσκληση που βρέθηκε στα χέρια του ή έπειτα από γλείψιμο σε φιλαράκι διοργανωτή απ' το στρατό που τον αφήνει να περάσει δωρεάν.
Συναυλίες που προτιμάει: οποιαδήποτε αρκεί να είναι δωρεάν.
Ενοχλητικό χαρακτηριστικό: σαν ένας περαστικός που δεν πλήρωσε ευρώ για να ακούσει μουσική, ο τσαμπατζής μοιάζει να μην εκτιμάει τίποτα απ' όσα συμβαίνουν στη σκηνή κι είναι το ίδιο αδιάφορος και για τους διπλανούς του. Το κουτσομπολιό και τα γελάκια με την παρέα του δίνουν και παίρνουν ακόμα και τη στιγμή της κορύφωσης. Οι ενοχλητικές του φωνές σε ακολουθούν ως τη στιγμή του encore κι ενίοτε ως τα πρώτα χιλιόμετρα της επιστροφής στη Λεωφόρο Συγγρού.




Απαράδεκτος τύπος νούμερο 2: Η Φοιτήτρια.
Πως βρέθηκε εκεί: της το σφύριξε ένας κολλητός της και μέλος της ΚΝΕ.
Συναυλίες που προτιμάει: Slayer, Iron Maiden και οποιαδήποτε έχει πάνω από 10.000 λαό.
Ενοχλητικό χαρακτηριστικό: μπυρόνια στο χέρι που στάζουν, αθέλητα σπρωξίδια κι αγκωνιές στους αθώους κι η μόνιμη ιαχή "μαλάκα γαμάει" σε κάθε κομμάτι που ξέρει (δηλαδή σε δύο).




Απαράδεκτος τύπος νούμερο 3: Το Καγκούρι.
Πως βρέθηκε εκεί: έπειτα από ποστάρισμα του ξάδερφου στο Facebook.
Συναυλίες που προτιμάει: Red Hot Chilly Peppers, U2 και mainstream Pop Rock μπάντες από τα νιάτα του.
Ενοχλητικό χαρακτηριστικό: η διαρκής βιντεοσκόπηση της συναυλίας που δε θα δει από το κινητό του κανείς και με αποτέλεσμα να κόβει τη θέα σου στη σκηνή. Αξιομίσητος πραγματικά.




Απαράδεκτος τύπος νούμερο 4: Ο Ανέκφραστος.

Πως βρέθηκε εκεί: του πρότεινες να πάτε μαζί για παρέα και γιατί έχει αμάξι.
Συναυλίες που προτιμάει: καμία εκτός κι αν τον ψήσεις.
Ενοχλητικό χαρακτηριστικό: ακόμα κι αν ένα ολόκληρο στάδιο κοχλάζει, ο ανέκφραστος παραμένει ακίνητος σα στήλη άλατος και με διάθεση σχεδόν κατατονική. Το μυαλό λέει συναυλία μα η καρδιά λαχταράει Netflix κι ηρεμία με σουβλάκια και άραγμα στον καναπέ.





1 σχόλιο: