1. Δουλειά με φίλους: Η δουλειά είναι δουλειά. Δεν είναι ρακέτες στην παραλία κι ούτε ποτάκι για γκόμενες στα σοκάκια της Αντιπάρου. Γνωρίζεις καλά πως διασκεδάζουν οι φίλοι σου μα όχι τον τρόπο που δουλεύουν... Αργά ή γρήγορα θα το μάθεις (και δε θα σου αρέσει καθόλου).
Σημείο καμπής: 15-20 ημέρες μετά το ξεκίνημα των κοινών σας στόχων.
Κατάληξη: Πρώτα καυγάς, ύστερα θυμός, ύστερα αμοιβαία απομάκρυνση για τέσσερις μήνες, έπειτα απότομο ξέσπασμα αγάπης κι από τις δύο πλευρές κι εντέλει μια σχέση αμήχανη και κρύα που διατηρείται για χρόνια...
2. Δουλειά στο γραφείο του μεγαλύτερου ξαδέρφου σου: Ξεκινάς με χαρά πιστεύοντας ότι ο ξάδερφος είναι "ψυχάρα" και πως όλα θα κυλήσουν ρολόι (εκτός απ' το ωράριο που θέλεις κάπως να παραβλέψεις).
Σημείο καμπής: 4 ώρες μετά την ανάληψη των καινούργιων σου καθηκόντων.
Κατάληξη: Αμήχανες βραχνιασμένες φωνές στην επόμενη συνάντηση στο τραπέζι των Χριστουγέννων. Αποφεύγεις να τον κοιτάξεις κι εκείνος εσένα. Η πληγή επουλώνεται μετά από 6-7 μήνες.
3. One night stand με γυναίκα στην ηλικία μεταξύ των 32-37 χρόνων: Εχεις όρεξη, έχεις πάθος και λίμπιντο ανεβασμένη. Εκείνη μοιάζει άνετη, ζεστή, καλοσυνάτη. Γελάει με τ' αστεία σου πριν καν ολοκληρώσεις. Ρωτάει για σένα, ρωτάει για τη ζωή σου κι αυτό σε κολακεύει. Τα πάντα κυλούν ιδανικά και τη ρίχνεις επιτέλους στο κρεβάτι. Μεγάλο λάθος.
Σημείο καμπής: Η επόμενη ημέρα μετά το σεξ. Της εξηγείς τις απόψεις σου για τις σχέσεις καθώς και την ελευθερία που πρέπει να διέπει τα σώματα στο κυνήγι της αέναης ηδονής. Δεν πιάνει ποτέ.
Κατάληξη: Δεκάδες αναπάντητες κλήσεις και κάποια υβριστικά μηνύματα στην οθόνη του κινητού σου. Η συγκεκριμένη κατάσταση συνοδεύεται συχνά κι από διαπόμπευση στο facebook και σπανιότερα από δολιοφθορές στο καπό του αυτοκινήτου σου. Αν έχεις και σχέση καλύτερα να την τελειώσεις το συντομότερο.
4. Ανταπόκριση στη φιλική διάθεση του ταξιτζή: Είσαι ρομαντικός και πιστεύεις στην ανταλλαγή απόψεων με αγνώστους ή έστω σε μια ευχάριστη συνομιλία μέσα στην κούρσα, ίσα ίσα για να περάσει ευχάριστα η διαδρομή. Λίγο πριν μπεις στην Κατεχάκη ωστόσο, παρατηρείς το ταξίμετρο να γράφει με ιλιγγιώδη. Το μέτωπο σου ιδρώνει, η καρδιά σου χτυπάει γρήγορα και μετράς τα λεφτά σου διακριτικά. Δε μπορείς να πεις κάτι (επειδή τα είπατε με συμπάθεια) παρ' ότι το υποψιάζεσαι. Μένεις ευγενικός και μαγκωμένος στη θέση σου να βλέπεις την κλοπή να συμβαίνει μπροστά σου κι εσύ να χαμογελάς μ' αμηχανία. Ο ταρίφας σε "γλεντάει" κανονικά.
Σημείο καμπής: λίγα λεπτά μετά από την είσοδο στο ταξί κι αφού εκείνο έχει προλάβει να γράψει τεσσερισήμισυ ευρώ...
Κατάληξη: Aντίο στον οδηγό μαζί με τη φράση "καλό υπόλοιπο", έπειτα στο σπίτι με πονοκέφαλο και με την αίσθηση της ήττας να σε πλημμυρίζει ολόκληρο. Μπαίνεις για ντουζ, τρως κάτι για να μη σκέφτεσαι και πέφτεις για ύπνο αφού σκεπάζεσαι με μια κουβέρτα πληγωμένος και δέκα ευρώ φτωχότερος.
5. Καβάτζωμα σε φίλο "τσουβάλι": Είσαι δοτικός άνθρωπος και απλός. Πιστεύεις πως οι άνθρωποι εκτιμούν κι αντιλαμβάνονται. "Αν κάνω το καλό" σκέφτεσαι, με κάποιον τρόπο θα επιστρέψει σ' εσένα σε μία ανύποπτη στιγμή, με την μορφή της προσφοράς ή έστω της εκτίμησης. Κάπως έτσι, αποφασίσεις να καβαντζώσεις τρεις τέσσερις φορές το φιλαράκι σου που μένει στους Αμπελόκηπους κι εσύ στα Βριλήσσια. Κατεβαίνεις εσύ, κάνεις να παρκάρεις σαράντα λεπτά κι όταν τού κάνεις αναπάντητη, σε λίγο βρίσκεστε έξω απ' το καφέ. Εκανες μαλακία!
Σημείο καμπής: Αφού έχεις κατέβει τέσσερις σερί φορές, παίρνεις το θάρρος να τού ζητήσεις να βγείτε στην δικιά σου περιοχή αυτή τη φορά, επιτέλους ήρθε ο καιρός να δεις ένα φιλαράκι στα μέρη σου! Αμ δε! Την πρώτη σου αρνείται γιατί έχει δουλειά, την δεύτερη πήζει, την τρίτη θέλει να ΄ρθει πολύ αλλά πρεπει να γυρίσει γρήγορα γιατί έχει να κάνει κάτι... Καταλαβαίνεις πως έθρεψες ένα ΤΕΡΑΣ! Οι διαπραγματεύσεις γίνονται σκληρές:
-Θέλεις Θησείο;
-Μπα, θα έχει κόσμο. Πάμε Πανόρμου;
-Πάλι; Θέλεις Πλάκα καλύτερα που θα 'ναι χαλαρά;
-Οχι μωρέ, τι να κάνουμε στην Πλάκα, να πληρώσουμε πέντε ευρώ τον καφέ; Νέο Ψυχικό;
-Καλύτερα Χαλάνδρι, θα έχουμε περισσότερες επιλογές...
-Δεν ξέρω φίλε γιατί πρέπει να γυρίσω νωρίς σήμερα...
Κατάληξη: αν δεν υπάρξει ισορροπία και υποχώρηση (από κάποιον έστω από τους δύο), η σχέση θ' αποτελέσει παρελθόν. Σού γίνεται μάθημα και γίνεσαι με τους ανθρώπους αυστηρός και σκληρός. Η αθωότητα είναι μια μακρινή ανάμνηση. Ζυγίζεις τα πάντα.