Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Κατηγορίες ανθρώπων με απαράδεκτο γούστο στις ταινίες

 
 
1. O χίπης 
Αρκείται σε μια κοινότοπη αντιπολεμική ιδέα (όσο κακοφτιαγμένο κι αν είναι το σενάριο τη ταινίας) ή σ' ένα επιφανειακό σχόλιο για τον κακό δυτικό πολιτισμό που καταπιέζει τους ανθρώπους. Απολαμβάνει το "Into the wild", το "Underground" του Κουστουρίτσα και τις φιλάρεσκες μπριόζικες ταινίες του Αλμοδοβάρ. Θα τον πετύχεις στο Σινέ Θησείο να μιλάει για τις διακοπές του στην Ανάφη. 




2. O hipster
Δεν τον ενδιαφέρει καθόλου η ουσία αλλά το στυλ. Κοινώς, αυτό που κάνει στη ζωή του επιλέγει και στις ταινίες. Πόζα και φιγούρα. Να φαίνεται κάτι σπουδαίο και ας είναι το τίποτα. Θα σου προτείνει ταινίες ψαγμένες, τύπου "Her" και "Juno". Αξίζει το μίσος του περίγυρου και μια γενναία κατακραυγή μέχρι να τού πέσει το μουστάκι στο πάτωμα. Θα τον πετύχεις παντού αλλά κυρίως στα Starbucks με τον καινούργιο ασημένιο υπολογιστή του.



3. Η μικροαστή χαζογκόμενα 
Σπάνια θα προτείνει κάτι μα όταν θα το κάνει θα είναι μια πλήρης αποτυχία. Η χαζογκόμενα θα σου προτείνει ταινίες με βάση τα ενδιαφέροντα της (που είναι ο γάμος και τα παιδιά) και είναι γύρω στα 30. Λατρεύει κομεντί με την Τζένιφερ Ανιστον και δράματα που παίζουν όμορφοι γκόμενοι τύπου "The notebook". Θα την πετύχεις σε γάμους και σε νυχτερινά λαικά μαγαζιά.



4. Ο uplifting 
Λατρεύει ταινίες blockbuster (κι ως ένα σημείο καλά κάνει) και οτιδήποτε θα τον βοηθήσει ν΄αποφύγει τις σκέψεις και τα προβλήματα του. Ικανοποιείται με την επιφάνεια και το γνωρίζει καλά (σε αντίθεση με τον hipster). Αν η πρόταση αρκείται στο θέαμα όλα καλά, αν πρέπει να έχει και ψυχολογική συνέπεια ξέχνα το. Δεν αντέχει τον προβληματισμό ούτε και το δράμα. Θα τον πετύχεις στα Village Cinemas τις Τετάρτες με το μισό εισιτήριο.




5. Ο κλαρινογαμπρός
Σοβαρά τώρα; Χρειάζεσαι κι επιχειρήματα;


1 σχόλιο: