Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Τα είδη των καταλόγων σ' εστιατόρια που δεν πρέπει ποτέ ν' αγνοήσεις

      Σύμφωνοι. Στο 2019, ο χώρος του διαδικτύου μπορεί να σε πληροφορήσει με μια σχετική ακρίβεια γι' αυτό που θα συναντήσεις ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντοτε αναγκαίο: κάποιες φορές, χρειάζεται απλούστατα να δεις τα σημάδια που δεν πρέπει ποτέ ν' αγνοήσεις...








Σημάδι νούμερο 1: Εστιατόριο με κατάλογο φαγητών σε φωτογραφίες.

Που θα το βρεις: στην Πλάκα και στ' Αναφιώτικα και σε διάφορα άλλα τουριστικά σημεία του κέντρου.
Τι να περιμένεις: την κρέμα στο μπιφτέκι να σού υπερκαλύπτει τη γεύση ενώ η προτηγανισμένη  πατάτα θα πέφτει στο στομάχι σου βαριά σαν τσιμέντο.
Συναίσθημα που κυριαρχεί: η ντροπή.
Ο σερβιτόρος με το μαλλί βαμβάκι σε είχε προϊδεάσει, το photoshop στο μουσακά και στο παστίτσιο έβγαζε μάτι, πως διάολο κατάφερες να πέσεις σε τέτοιο ολίσθημα;







Σημάδι νούμερο 2: Εστιατόριο με κατάλογο ΣΦΡΑΓΙΔΑ επάνω στο τραπεζομάντηλο.

Που θα το βρεις: στην κορυφή κάποιου λόφου σε κυκλαδίτικο νησί ή ακόμα και σε κάποια ακριβή συνοικία του κέντρου της πρωτεύουσας.
Τι να περιμένεις: πανάκριβο μέτριο φαγητό που τρως μιάμιση ώρα μετά την παραγγελία σου, τη Μποφίλιου να τραγουδάει σκερτσόζικα το "Αεράκι" και στο τέλος, κέρασμα σφηνάκι γρανίτας έπειτα απ' την ερώτηση κάποιου τύπου με ελαφρώς ξυρισμένα γένια και τατουάζ "είμαστε εντάξει;".
Συναίσθημα που κυριαρχεί: η αμηχανία. Μέσα σου υπάρχει παράπονο κι η απορία γι' αυτό που συνέβη. Οι πάντες γύρω σου ευγενικοί, η γρανίτα παγωμένη, το μενού-σφραγίδα μια υπέροχη καινοτομία και τα χαμόγελα των σερβιτόρων αστραφτερά! Ε τότε πως γίνεται να στη "φόρεσαν" έτσι;






Σημάδι νούμερο 3:   Εστιατόριο με κατάλογο γεμάτο από γκουρμεδιές!

Πoυ θα το βρεις: στο κέντρο της Κηφισιάς και σε κάποιο χωριουδάκι στην ενδοχώρα της Νάξου.
Τι να περιμένεις: μικρές νερόβραστες μερίδες σερβιρισμένες απ' το χεράκι του ξυνισμένου μετρ. Το τραπέζι σου θα βρίσκεται κάπου στα δεξιά στο βάθος και δίπλα από ψηφοφόρους του Γιάννη Βαρουφάκη. Η αίσθηση ότι σού κάνουν χάρη θα είναι έντονη.
Συναίσθημα που κυριαρχεί: ο θυμός! Ενώ ψωμολυσσάς, η πεσκανδρίτσα με χούμους, ταλιατέλες και σως βανίλια γαρνιρισμένη σε κρόκο σταφυλιού και άλλες ξιπασμένες μαλακίες μοιάζουν οι μόνες σου επιλογές! Έτσι, η νύχτα σου τελειώνει με το σουβλάκι της κυρα Ματίνας στη Μεταμόρφωση.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου