Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Οι πιο "creepy" καλεσμένοι σε τραπέζια γάμων!

    Καλεσμένοι από την κόλαση


    Τους έχεις πετύχει και τους γνωρίζεις. Τους έχεις σχολιάσει κι εκείνοι εσένα. Κάποτε αισθάνθηκες αμηχανία εξαιτίας τους κι αν αυτό δε συνέβη, τότε πιθανότατα είσαι ένας από αυτούς...




Οι Μουγκοθόδωροι


Ποιες είναι: οι έφηβες κόρες μιας δεύτερης ξαδέρφης της μάνας σου.
Τι κάνουν: περνάνε τη δεξίωση αμίλητες, βυθισμένες στο κινητό τους και χωρίς να κοιτάζουν ΠΟΤΕ και ΚΑΝΕΝΑΝ στα μάτια. Οι κοινωνικές τους δεξιότητες είναι τόσο μικρές που με το ζόρι καταφέρνουν να ψελλίσουν ακόμα και μια καλησπέρα. Συνήθως, η φλύαρη κι αμήχανη μητέρα τους, τις συστήνει ως αγχωμένες για τις πανελλήνιες που πρόκειται να δώσουν το μεθεπόμενο καλοκαίρι.
Κορυφαία τους στιγμή: το μούγκρισμα ευχαρίστησης την ώρα του γλυκού.
Κρυφή τους ευχή: να βρισκόντουσαν στο κρεβάτι τους μια ώρα αρχύτερα.
Βαθμός creepοmeter: 6/10




Ο Padre Padrone

Στηβ-Μάρτιν
Ποιος είναι: εβδομηντάρης συνταξιούχος ΔΕΚΟ ή πρώην έμπορος καταστήματος επίπλων.
Τι κάνει: σαν άλλη Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, ο συγκεκριμένος φροντίζει για τα πάντα σα να πρόκειται για τη διοργάνωση Ολυμπιάδας. Catering, μουσική και χώρος δεξίωσης είναι προσαρμοσμένα στο γούστο του που συνήθως είναι απαράδεκτο. Αισθάνεται υπερήφανος και απολαμβάνει την εξουσία που τον κάνει για μια βραδιά να αισθανθεί τη δύναμη του Νονού. Είναι ο τύπος που πληρώνει τα πάντα και γι' αυτό οι περισσότεροι τον ανέχονται σαν το αναγκαίο κακό.
Κορυφαία του στιγμή: το χορευτικό ντουετάκι με την αγαπημένη του κορούλα.
Κρυφή του ευχή: να κλείδωνε την κόρη του στο κελάρι και να την τάιζε σούπες μέχρι τα γεράματα.
Υπόγειο
Βαθμός creepοmeter: 7/10



Η Ματίνα Μανταρινάκη


 Γαμπρός-νύφη-φίλη
Ποια είναι: ανύπαντρη και δίχως σχέση κοπέλα γύρω στα 30. Η συγκεκριμένη, αποτελεί την πιο wannabe νύφη στη θέση της νύφης σ' ολόκληρη τη δεξίωση. 
Τι κάνει: φοράει φόρεμα ζαχαρί, κάνει επαγγελματικό μακιγιάζ για να δείχνει μουνάρα, χορεύει με το γαμπρό σαν ένδειξη εκτίμησης και αποτολμάει τα εντυπωσιακότερα χορευτικά για να κερδίσει την προσοχή των αντρών. Σε κάποιους κύκλους, είναι γνωστή και ως "Φίλη-Φίδι".
Κορυφαία της στιγμή: το βούρκωμα την ώρα της τελετής και ως ένδειξη αγάπης για την κολλητή της ενώ στην ουσία δακρύζει από κακία.
Κρυφή της ευχή: το τσουβάλιασμα της νύφης στα σκαλιά της εκκλησίας μ' αποτέλεσμα την έστω και πρόσκαιρη αναβολή του γάμου.
Τούμπα-νύφη
Βαθμός creepοmeter: 8/10



Ο Άγνωστος ξάδερφος

Ποιος είναι: ένας σαρανταπεντάρης ξάδερφος απ' το σόι του πατέρα σου που αγνοείς παντελώς. Κάθεται στο τραπέζι μόνος του και σου πιάνει κουβέντα για παιδικές μνήμες και για το αγαπημένο του χόμπι: τ' αυτοκίνητα.
Τι κάνει: σού μιλάει για πράγματα κοινά όπως για στιγμές που παίζατε μπάλα και που εσύ αγνοείς. Είναι ζεστός και σε ρωτάει για τη ζωή σου, πράγμα που σου φέρνει αμηχανία απ' τη στιγμή που ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙΣ!
Κορυφαία του στιγμή: το "πέσιμο" στην αγαπημένη του ξαδέρφη που τυχαίνει να είναι η αδερφή σου.
Κρυφή του ευχή: να έπαιρνε σάρκα και οστά η τελευταία σκηνή από το "Aρωμα" του Τίκβερ στο χώρο της τελετής.
Τίκβερ
Βαθμός creepοmeter: 9/10








Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Οι χειρότερες κατηγορίες Ελλήνων οδηγών κι η τιμωρία τους

Ο Ασπροκάλτσας

Ποιος είναι: Άντρας ηλικίας 17-38 ετών

Τι κάνει: Οδηγεί παπάκι κι έχει ένα μικρό μεράκι: γουστάρει να προσπερνάει οτιδήποτε και μ' οποιοδήποτε τρόπο. Από δεξιά, από αριστερά, από πάνω, από κάτω, απ' όπου υπάρχει κενό. Αν δεν ανοίξεις δρόμο στραβοκοιτάζει κι όταν σού χτυπήσει μοιραία τον καθρέφτη, εξαφανίζεται με σλάλομ γιατί 9 στις 10 φορές είναι ανασφάλιστος από άποψη. Κατά τους θερινούς μήνες, θα τον πετύχεις να οδηγεί στο δρόμο ανάποδα, μιλώντας στο κινητό, χωρίς κράνος, χωρίς εγκέφαλο, φορώντας μαγιό και σαγιονάρα δίχαλο, συνθήκες που ανεβάζουν το δείκτη θνησιμότητας στο 96 τοις εκατό.

Τιμωρία: Εγγραφή στο ανοιχτό πανεπιστήμιο και υποχρέωση τετράχρονης φοίτησης. 



Οι Εθισμένοι

Ποιοι είναι: Άντρες/Γυναίκες 20-50 ετών


Τι κάνουν: Κινούνται στην αριστερή με 15 χιλιόμετρα ανά ώρα, ενώ οι υπόλοιπες λωρίδες κυκλοφορίας είναι άδειες. Αυτό βέβαια δεν είναι τυχαίο γιατί όταν τους προσπεράσεις, θα τους δεις να μιλούν στο τηλέφωνο, να στέλνουν μηνύματα σ' αγαπημένους τους, να φλερτάρουν στο Tinder, να κλείνουν δωμάτιο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές ή ν' αγοράζουν οικόπεδο στο Δήλεσι. Το άναμμα των φώτων σου δε δείχνει να τους απασχολεί ιδιαίτερα και γενικότερα, η αντίληψη των Εθισμένων για το δρόμο, είναι ότι αυτός τους ανήκει.

Τιμωρία: Για ένα ολόκληρο χρόνο, τους υποχρεώνεις να οδηγούν σε γερμανικές εθνικές οδούς, μονάχα στην αριστερή λωρίδα.




Η Ξανθούμπα

Ποια είναι: Γυναίκα ηλικίας 25-55 ετών


Τι κάνει: Σταματάει τ' αμάξι της όπου τη βολεύει. Αν έχει να πάει σε τράπεζα σταματάει έξω απ' την τράπεζα και πάνω στο πεζοδρόμιο. Αν θέλει να πάρει καφέ, σταματάει έξω απ' την είσοδο του μαγαζιού, αν δει ένα ωραίο τακούνι σε βιτρίνα και δίπλα σε φανάρι, σταματάει στο φανάρι ανάβοντας όμως φλας για ξεκάρφωμα. Σε γενικές γραμμές, η Ξανθούμπα κάνει ότι γουστάρει και με τη νοοτροπία ότι ο κόσμος οφείλει να την κατανοεί και ν' αντιδράει φιλικά. Αν ωστόσο τολμήσεις να διαμαρτυρηθείς, οι αντιδράσεις της θα είναι πιθανότατα δύο ειδών: η μία να κάνει ghosting (δε σ' ακούει και δε σε βλέπει) και να συνεχίσει ανέμελη την πορεία της προς το δρόμο της οδηγικής παρανομίας. Η άλλη, να ζητήσει και τα ρέστα φωνάζοντας και με σκοπό να μαζευτούν περαστικοί που θα πάρουν το μέρος της επειδή είναι γυναίκα.

Τιμωρία: Αστυνομία, αυτοκόλλητο στο παρμπρίζ και διαπόμπευση στα μέσα κοινωνικών δικτύων.




Ο Michael Knight

Ποιος είναι: Άντρας ηλικίας 19-40 ετών.



Τι κάνει: Σού κολλάει προφυλακτήρα και σε πηγαίνει προφυλακτήρα ως και τη στιγμή που θα του ανοίξεις το δρόμο. Βέβαια, αυτή είναι απλώς μια προειδοποίηση γιατί αν δεν υποχωρήσεις έγκαιρα πιάνοντας δεξιά, στρίβοντας στο πρώτο στενό ή ακόμα και πέφτοντας στο γκρεμό, είναι ικανός να σου πετάει τα φώτα κορνάροντας ενώ απ' τα ηχεία του ακούγεται το Sandstorm των Darude ή το Dance with the Devil στη διαπασών.

Τιμωρία: 60 βουρδουλιές σε δημόσια θέα και κάτω απ' τον καυτό ήλιο της Ομόνοιας. Έπειτα περπάτημα σ' αναμμένα κάρβουνα και για το τέλος, τη διαδρομή της ντροπής απ' την Ομόνοια μέχρι και την Πλατεία Καραϊσκάκη.



Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

It's movie time (49): Lucky (2017)

Lucky


Σκηνοθεσία: John Carroll Lynch

Βαθμολογία Imdb: 7,3

Είδος: Drama/Comedy

Μικρή περίληψη: Ένας ενενηντάχρονος για τον οποίο δε γνωρίζουμε τίποτα, παίρνει ξαφνικά ένα σημάδι επικείμενου θανάτου...

Γιατί να τη δεις: Αν παντρευόταν το Straight Story του David Lynch με το Wild Strawberries του Ingmar Bergman, το παιδί τους θα ονομαζόταν Lucky και θα 'ταν σκηνοθετημένο από έναν άλλο Lynch που δεν έχει καμία συγγενική σχέση με τον David ενώ ο David παίζει και στην ταινία! Σχετικά με το ΥΠΕΡΟΧΟ φιλμ του John Carrol Lynch τώρα, παρακολουθούμε τη ζωή ενός άντρα 90 χρονών στη ζωή του οποίου δε συμβαίνει τίποτα το σπουδαίο μέχρι και κάποιο μοιραίο απόγευμα... Από εκείνο το σημείο και μετά, ερχόμαστε αντιμέτωποι μ' έναν άνθρωπο που έστω και την τελευταία στιγμή μπαίνει στο νόημα τη ζωής περισσότερο από ποτέ. Οι σκηνές της μοναξιάς του ήρωα είναι pure art, οι σκηνές στις οποίες αντιλαμβάνεται πόση έλλειψη σοφίας χαρακτηρίζει τις ζωές των άλλων και πόσο ξόδεμα χρόνου με ανούσιες συζητήσεις είναι πανέξυπνες, οι μουσικές επιλογές υπέροχες και ταιριαστές με το περιβάλλον και η ιστορία αστεία, συγκινητική και τρυφερή. Ο Harry Dean Stanton εκπληκτικός (παρεμπιπτόντως πέθανε ένα χρόνο μετά την ταινία) στο ρόλο του και εν ολίγοις, δε θα μπορούσα να βρω ούτε ένα ψεγάδι σε μια απ' τις καλύτερες ταινίες των τελευταίων ετών.