Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Ο καρεκλάκιας και λοιποί άθλιοι γείτονες...


Περίπτωση 1: Ο Kαρεκλάκιας


Τι κάνει: τοποθετεί μια καρέκλα στο δρόμο (εναλλακτικά κι ένα καφάσι) μέχρι και τη στιγμή της επιστροφής του απ' τη δουλειά. Τις περισσότερες φορές, βάζει και τη γυναίκα του να παραμονεύει απ' το παράθυρο σε περίπτωση που γίνει η μαλακία και κάποιος θελήσει να παρκάρει.
Που τον συναντάς: στα δυτικά προάστεια της Αθήνας.
Βαθμός ενόχλησης: τεράστιος κυρίως αν είσαι κουρασμένος. Αν μάλιστα κάνεις το λάθος κι αφού έχεις ψάξει παρκάρισμα σε τέσσερις γειτονικές περιοχές, ένα κεφάλι απ' το παράθυρο θα σε προϋπαντήσει με μπινελίκι μέχρι και τη στιγμή που θα ψάξεις για καλύτερη τύχη αλλού. 




Περίπτωση 2: 
Το Ατίθασο Ντουέτο


Τι κάνουν: Πενηντάρα μάνα κι έφηβη κόρη που τσακώνονται διαρκώς κι ενίοτε έρχονται στα χέρια. Οι περισσότεροι καβγάδες, λαμβάνουν μέρος κατά την περίοδο της άνοιξης και κάποια Ιουνιάτικα απογεύματα εν τω μέσω της θερινής ραστώνης και σε κλίμα γαλήνης. Συνηθέστερες αιτίες αποτελούν τα ξενύχτια της κόρης, το τατουάζ της στον αστράγαλο καθώς και τα τσιλιμπουρδίσματα της μάνας με το δεύτερο σύζυγο της κατά τη διάρκεια του βραδυνού.
Που τις συναντάς: στα βόρεια προάστεια της Αθήνας καθώς και σ' ακριβές συνοικίες του κεντρικού ιστού.
Βαθμός ενόχλησης: μικρός εκτός απ' τις στιγμές που σ' επισκέπτεται η νέα σου σχέση κι από δίπλα, η μακρόσυρτη ιαχή "πουτάνααααααααα" σε κάνει να κοκκινίζεις.




Περίπτωση 3: Ο Μπαλκονάκιας


Τι κάνει: για έξι μήνες το χρόνο και για δύο φορές την εβδομάδα, βάζει "μουσικούλα" δυνατά χαβαλεδιάζοντας φωναχτά και πίνοντας "μπυρίτσα" στην "καβατζούλα" του μπαλκονιού με τον "ψηλάκο" και την υπόλοιπη παρέα.
Που τον συναντάς: στον Πειραιά ή σε κάποιο απ' τα προάστεια του.
Βαθμός ενόχλησης: μικρός κατά την περίοδο της άνοιξης, μεγάλος κατά την αντίστοιχη του καλοκαιριού μιας κι έχεις τη μπαλκονόπορτα ανοιχτή.




Περίπτωση 4: Η Κακιά Γριά


Τι κάνει: αρνείται να πληρώσει κοινόχρηστα αν δεν γίνουν τα πράγματα όπως θέλει (δηλαδή ποτέ) και κάπως έτσι, τα τελευταία λεφτά που έδωσε αφορούν το μακρινό 1988. Η καθαριότητα της εισόδου, το ξεχορτάριασμα του κήπου και το παράνομα παρκαρισμένο παπί στην πιλοτή, είναι τα συνηθέστερα ζητήματα που την απασχολούν όταν μέσα της καταλαγιάζουν ζητήματα όπως το εξαφανισμένο κλειδί της ταράτσας, το άπλωμα ρούχων στον τρίτο, τα βογγητά γαμησιού απ' τον πρώτο κι ένα παλιό mountain bike παρατημένο δίπλα απ' το λέβητα.
Που τη συναντάς: στα νότια προάστεια.
Βαθμός ενόχλησης: μεγάλος καθώς εξαιτίας της, το πετρέλαιο στην πολυκατοικία αποτελεί μακρινή  ανάμνηση.




Περίπτωση 5:
Ο Παλαιοπασόκος


Τι κάνει:
ακόμα κι αν κατοικείς σε Βουργουνδιανό ανάκτορο του 1612 και λαξευμένο από πέτρα κι εντυπωσιακά αετώματα, ο εξηντάρης αυτός τύπος -που μένει απέναντι-, έχει τη μόνιμη τάση να υποβαθμίζει τη γειτονιά σου για την ικανοποίηση φαντασιωτικών αναγκών του. Στην αρχή, σηκώνει μια επέκταση που δεν ολοκληρώνει ποτέ, στη συνέχεια τη χρησιμοποιεί για αποθήκη γεμίζοντας τη με βαρέλια και μπάζα και τέλος, κορυφώνει τις πολεοδομικές του ανησυχίες με μια εξωτερική κατασκευή που μοιάζει με δημόσια τουαλέτα στο Κιάτο και χρησιμοποιεί για πρόσθετη αποθήκη και ταφή πτωμάτων.
Που το συναντάς: παντού.
Βαθμός ενόχλησης: τεράστιος.