Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Επαναστάτες ΧΩΡΙΣ αιτία και το ένοχο μυστικό τους

                      

Τι κάνουν

Σε κουράζουν με τη γκρίνια τους, σε ζαλίζουν με το στυλ τους, σ' ενοχλούν. Ας τους τσεκάρουμε.


O επαναστάτης vegan



Ποιος είναι: Ναρκισσιστής τριαντάχρονος τύπος που αφού έχει ξεκληρίσει 47 λεγεώνες αρνιών κι έχει μπουκώσει 42.000 στρέμματα από βοοειδή της Κάτω Σαξονίας, αποφασίζει ξαφνικά στα 30, πως να σκοτώνεις κάτι ζωντανό είναι ανήθικο και κακό και το γυρίζει στα φυτά και στα ψάρια (που είναι επίσης ζωντανοί οργανισμοί). Το πρόβλημα με τον επαναστάτη vegan δεν είναι φυσικά πως δεν τρώει κρέας, αλλά η αίσθηση ανωτερότητας που τον διαπνέει στις παρέες (κοιτάξτε πόσο υπέροχος άνθρωπος είμαι), τα άστοχα επιχειρήματα και η ανάγκη να πρήζει τα ούμπαλα σ' εσένα που τολμάς να κατεβάσεις μία μπουκιά χοιρινού με ατάκες του τύπου "πως το τρως αυτό;" ή "το ξέρεις ότι αυτό κάποτε (και σε αντίθεση με τον εγκέφαλο του) αποτελούσε έναν ζωντανό οργανισμό;". 

Ένοχο μυστικό: τα βράδια, αφού είναι βέβαιος πως κοιμήθηκαν όλοι, σηκώνεται απ' το κρεβάτι, παίρνει το κινητό, ανάβει το φακό και νυχοπατώντας στο διάδρομο, εισβάλλει στην κουζίνα αθόρυβα, ανοίγει το ψυγείο κι αφού βάλει πρώτα λιπαντικό στο χέρι, κλείνει το φακό και τον παίζει επάνω από μια πιατέλα με πανσέτα χοιρινού.



Ο αισθαντικός επαναστάτης του Facebook



Ποιος είναι: Ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς επαναστάτες χωρίς αιτία. Είναι σαραντάρης μουσάτος τρέντουλας που διψώντας για likes περισσότερο κι από εικοσάχρονη influencer, γράφει το επαναστατικό του post στο Facebook, αφού έχει αναφέρει πρώτα ένα προσωπικό του πρόβλημα υγείας, ένα τραυματικό περιστατικό μ' επιδειξία στα παιδικά του χρόνια, ένα τρακάρισμα έξω απ' το Κιάτο που χτύπησε τον αυχένα του κι ένα απόγευμα στο σχολείο που έπαθε διάρροια από χαλασμένη σοκοφρέτα. Στο τέλος, για να είναι σίγουρος ότι η επίκληση στο συναίσθημα θα πιάσει και θα πάρει την πολυπόθητη επιβεβαίωση, προσθέτει και τη φάτσα ενός θλιμμένου κοάλα και εύχεται σε όλους αγάπη και καλό Σαββατοκύριακο.

Ένοχο μυστικό: εκτός από την πείνα στην Αφρική και την τρύπα του όζοντος, περισσότερο τον θλίβει ο χαμηλός αριθμός των likes κάτω απ' τα posts του...



O επαναστάτης του spray


Ποιος είναι:
 Εικοσάχρονος γόνος βορείων προαστίων που ζώντας σ' ένα σπίτι μ' όλες του τις ανέσεις, τ' απογεύματα επαναστατεί στον κακό καπιταλιστή πατέρα του (αφού πρώτα ρίξει βουτιά στη θερμαινόμενη πισίνα του), τριγυρνώντας στους δρόμους του κέντρου μ' ένα μοδάτο hoodie και γράφοντας σε δημόσια κτίρια (γιατί είναι δικαίωμα του ψηλέ μου) τσιτάτα του τύπου "Έξω το Νατο", "Λευτεριά στο Χρήστο Μπαλωμένο", "Τα σχολειά είναι κελλιά", και "Η φωτιά δε μας καίει, η φωτιά καίει μέσα μας".

Ένοχο μυστικό: Ο χαλασμένος Mac υπολογιστής του αξίας 7.500 ευρώ είναι κι ο βασικότερος λόγος του απύθμενου θυμού του.



Ο επαναστάτης του κώλου



Ποιος είναι: Κλασσικός τυπάρας, πλέον μεσήλικας και μάλλον φαλακρός. Ολόκληρη η ζωή του επαναστάτη του κώλου, υπήρξε μια αντίδραση στο σύγχρονο πολιτισμό, στα ακριβά υφάσματα που διαφθείρουν, στα καλά αυτοκίνητα (που διαφθείρουν), στις όμορφες γυναίκες (που διαφθείρουν) και στις υλικές ανέσεις που μαλθακώνουν τον άνθρωπο και τον κάνουν εξαρτημένο και πιόνι. Όλα αυτά φυσικά μέχρι και τη στιγμή που έπιασε λεφτά σφουγγίζοντας κώλους και σήμερα, στα εξήντα του χρόνια, μπορεί ν' απολαμβάνει με λαχτάρα αυτά τα οποία λάτρευε να μισεί τα προηγούμενα χρόνια της ρηχής του ζωής. Το μισητό στην υπόθεση του επαναστάτη του κώλου βεβαίως, δεν είναι η μεταστροφή στα υλικά αγαθά αλλά η επιμονή στις ίδιες ανούσιες θεωρίες ακόμα κι όταν ο ίδιος αποτελεί εκπρόσωπο του συστήματος που κράζει, δείγμα ψυχικού διχασμού και έλλειψης τσίπας.

Ένοχο μυστικό: λατρεύει τον καπιταλισμό περισσότερο από το Jeff Bezos, τον Bill Gates και το Γιάνγκο Δράκο μαζί.