Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Οι διάφοροι τύποι ανθρώπων εν μέσω ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ...

Ο κορωνοϊός στα χρόνια της χολέρας

   Εγωίστριες γριές, ψεκασμένοι πενηντάρηδες και άχρωμες καταθλιπτικές φιγούρες στους μήνες της μεγάλης λοίμωξης. Αυτοί είναι οι τύποι ανθρώπων εν μέσω πανδημίας. Γιατί κόλαση είναι πάντα οι άλλοι.

    




Ο συνωμοσιολόγος
Αναγνώστης του περιοδικού "Τρίτο Μάτι" που απολαμβάνει να βρίσκει κάτι το προσχεδιασμένο για κάθε επιδημία που εμφανίζεται στον πλανήτη. Ξεκινάει δυναμικά βγάζοντας σιγουριά για την αιτία απ' την οποία προήλθε το κακό μα σύντομα, απ' τα αμέτρητα άρθρα που διαβάζει το κεφάλι του γίνεται πουρές. Η πρώτη του ιδέα είναι πως η επιδημία ξεκίνησε απ' την Αμερική για να πληγεί η Κίνα, η δεύτερη για να μειωθούν οι συντάξεις, η τρίτη για να κερδίσουν οι εταιρείες αντισηπτικών, η τέταρτη για να κερδίσουν οι εταιρείες γαντιών, η πέμπτη από διεστραμμένους μιμητές του Contagion και η έκτη και τελευταία -κι έπειτα από περίοδο έντονου stress-, ώστε να διακοπεί το πρωτάθλημα και να βγει ο Θρύλος δεύτερος. 

Όταν τελειώσει η φονική πανδημία: εκπίπτει στον αλκοολισμό. Αργότερα βέβαια -και μη έχοντας με τι ν' ασχοληθεί-, προσπαθεί να ξεκινήσει νέες μικρές συνωμοσίες οι οποίες καταλήγουν στο συνήθη αντίλογο "δε μας χέζεις" των ενοχλημένων συμπολιτών του.



Η γριά κομάντο
Εβδομηνταεννιάχρονη χήρα Συνταγματάρχη με χρώμα μαλλιού μπεζ-καπουτσινί και με έντονο το ένστικτο της επιβίωσης. Η γέρικη κομάντο, με την πρώτη υποψία κρούσματος καταθέτει στο σούπερ μάρκετ τη σύνταξη του στρατηγού και ύστερα ψωνίζει ακόμα και τις γατοτροφές αδιαφορώντας πλήρως για τους επόμενους που δε θα βρουν στα ράφια ούτε ρυζογκοφρέτα για πρωινό.

Όταν τελειώσει η φονική πανδημία: επισκέπτεται την ενορία της γειτονιάς της για την καθιερωμένη Εξομολόγηση στον πατέρα Χαράλαμπο.

.



Ο είρωνας
Όπως και στα θρίλερ με τα κολλεγιόπαιδα, ο είρωνας είναι ο χαρακτηριστικότερος αντιπρόσωπος  της ακριβώς αντίθετης κατηγορίας απ' τη γριά κομάντο. Αμφισβητεί τα πάντα, κατηγορεί τους άλλους για τρομολαγνεία, σφίγγει τα χέρια καθ' υπερβολή και διασκεδάζει με τον πεσιμισμό των τρομαγμένων συμπολιτών του. Κάποιες πληροφορίες που τον θέλουν να βγάζει εισιτήριο για την Ουχάν ωστόσο, παραμένουν για την ώρα ανεπιβεβαίωτες...

Όταν τελειώσει η φονική πανδημία: είναι νεκρός. Από τον κορωνοϊό.




Ο καταθλιπτικός
Σε αντίθεση με τον είρωνα, ο καταθλιπτικός σφίγγει τα χέρια και κυκλοφορεί στο δρόμο μανιωδώς όχι γιατί αγνοεί την πιθανότητα μετάδοσης του ιού αλλά γιατί βλέπει ασυνείδητα σ' αυτήν, την ευκαιρία να φλερτάρει με την ιδέα του θανάτου την οποία δε βρίσκει καθόλου κακή. Η ζωή είναι άθλια και ανυπόφορη και το ενδεχόμενο τέλος της μοιάζει οπωσδήποτε με κάποια λύση...

Όταν τελειώσει η φονική πανδημία: είναι ζωντανός. Πιο συγκεκριμένα, ο μοναδικός ζωντανός άνθρωπος επάνω στη Γη.



Ο "θαρραλέος"
Είναι ο τύπος που συνιστά ψυχραιμία -γράφοντας αντίστοιχα posts στο Facebook και κοροϊδεύοντας τη γελοιότητα του να τρέμεις με την ιδέα της πανδημίας- ενώ στην πραγματικότητα, φοβάται περισσότερο κι από τον Shaggy στο Scooby Doo. Το συγκεκριμένο παπάρι, περνάει στους έξω -και κυρίως στα κορίτσια- σαν ο θαρραλέος Beatnik τυπάς με το αστραφτερό χαμόγελο, μα όταν κλείσουν οι κουρτίνες, απολυμαίνει τα πάντα με χλωρίνη, καίει τα σεντόνια της προηγούμενης νύχτας και βγαίνει απ΄ το διαμέρισμα μονάχα με την απειλή σεισμού 7,5 Ρίχτερ και πάνω.

Όταν τελειώσει η φονική πανδημία: συνεχίζει για λίγες ημέρες να μένει σε καραντίνα με το φόβο μιας νέας εξάπλωσης του ιού.