Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Άβολες καταστάσεις στο πρώτο σας ραντεβού

   





Ο Ασπροκάλτσας


Πότε συμβαίνει: Την πήρες απ' το σπίτι και το ραντεβού ξεκινά. Σε κάποιο στενό ωστόσο κι όταν πετάς λίγη μούρη στο stop, συμβαίνει το εξής: ένας κάγκουρας με παπί κι άσπρη κάλτσα, σ' αρχίζει στα γαλλικά. 
Πρόληψη συμβάντος: Οδήγα προσεκτικά. Αν εντούτοις σε βρίσουν, απάντα χαμογελώντας ένα "Κι εγώ σ' αγαπώ". Για κάποιο λόγο πιάνει και φαίνεσαι cool.
Κατάληξη (σε περίπτωση που δεν το σώσεις): Πληρώνεις το ποτό, ύστερα καληνύχτα, μετά φιλί στο μάγουλο κι αργότερα στο σπίτι σου, σκεπασμένος με μία λεπτή ανοιξιάτικη κουβέρτα.





Η πτώση


Πότε συμβαίνει: Μετά το πρώτο ποτό κι ενώ κοιτάς το μπράτσο σου σ' έναν καθρέφτη του μαγαζιού.
Πρόληψη συμβάντος: Αποφεύγεις τα stands με κάθε κόστος.
Κατάληξη (σε περίπτωση που δεν το σώσεις): Πληρώνεις το ποτό, ύστερα καληνύχτα, μετά φιλί στο μάγουλο κι αργότερα στο σπίτι σου σκεπασμένος με μία λεπτή ανοιξιάτικη κουβέρτα.





Το τραύλισμα


Πότε συμβαίνει: Όταν μιλάς γρήγορα για να δείχνεις ευστροφία. Τη στιγμή που νιώθεις cool τυπάκι ωστόσο, έρχεται ο γλωσσοδέτης για να πετάξει τη γοητεία σου στα σκουπίδια.
Πρόληψη συμβάντος: Μίλα αργά (λίγο γρηγορότερα απ' την ομιλία του εγκεφαλικού) και ψύχραιμα. Μην κάνεις τεράστια αστεία σε μάκρος, γίνε λιτός και περιεκτικός. Μικρές φράσεις, νορμάλ ταχύτητα.
Κατάληξη (σε περίπτωση που δεν το σώσεις): Πληρώνεις το ποτό, ύστερα καληνύχτα, μετά φιλί στο μάγουλο κι αργότερα στο σπίτι σου, σκεπασμένος με μία λεπτή ανοιξιάτικη κουβέρτα.





Η σιωπή


Πότε συμβαίνει: Όταν έχεις σχεδιάσει από πριν τι θα πεις. Κάπως έτσι, τα θέματα σταδιακά εξαντλούνται και τη στιγμή που τελειώνουν και τα δικά της, κοιτάζεστε αμήχανοι. Η θερμοκρασία σου ανεβαίνει, τα μαγουλάκια σου κοκκινίζουν κι ο ιδρώτας στο μέτωπο σου φουσκώνει.
Πρόληψη συμβάντος: Εστιάζεις σ΄ αυτά που λέει και πιάνεσαι απ΄ τις μικρές λεπτομέρειες. Αν ακούσεις καλά θα μιλήσεις και καλά.
Κατάληξη (σε περίπτωση που δεν το σώσεις): Πληρώνεις το ποτό, ύστερα καληνύχτα, μετά φιλί στο μάγουλο κι αργότερα στο σπίτι σου, σκεπασμένος με μία λεπτή ανοιξιάτικη κουβέρτα.





Ο γνωστός


Πότε συμβαίνει: Όταν το παίζεις δημοφιλής και χαιρετάς έναν τύπο που είχες να δεις απ' την Τρίτη Δημοτικού. Το πράγμα γίνεται στ' αλήθεια άβολο όταν προσπαθείς να εξηγήσεις ποιος είσαι κι εξακολουθεί να σ' αγνοεί μέχρι που στο τέλος αναρωτιέσαι αν πράγματι υπήρξες κι αν πήγες όντως Δημοτικό.
Πρόληψη συμβάντος: Μπλαζέ υφάκι ακόμα κι αν σε χαιρετήσει ο Bono απ' τους U2.
Κατάληξη (σε περίπτωση που δεν το σώσεις): Πληρώνεις το ποτό, ύστερα καληνύχτα, μετά φιλί στο μάγουλο κι αργότερα στο σπίτι σου σκεπασμένος με μία λεπτή ανοιξιάτικη κουβέρτα.
 




Το παρκάρισμα
 

Πότε συμβαίνει: Όταν έχεις πάρει μόλις το δίπλωμα. Κάποιος ξεπαρκάρει και παρά τoν ελάχιστο χώρο, βγάζεις αλάρμ με κρύα καρδιά και τ' αυτοκίνητα μαζεύονται από πίσω... Κάποιοι κορνάρουν, ένας με Yugo σε αποκαλεί πριγκηπέσσα και το εξεταστικό της βλέμμα σε μπλοκάρει.
Πρόληψη συμβάντος: Παρκάρεις σε parking. Ναι σπάγγο, ακόμα κι αν έχει 14 ευρώ για το πρώτο μισάωρο.
Κατάληξη (σε περίπτωση που δεν το σώσεις): Πηγαίνεις στο σπίτι της και κάνετε έρωτα! Ok όχι. Πληρώνεις το ποτό, ύστερα καληνύχτα, μετά φιλί στο μάγουλο κι αργότερα στο σπίτι σου σκεπασμένος με μία λεπτή ανοιξιάτικη κουβέρτα.